maandag, augustus 19, 2013

Against e-reading, niet lukraak, doch merkspecifiek

'k Was deze zomer - het lijkt al een seizoen geleden - op vakantie in het zonovergoten en van schapen vergeven Wales en bezocht daar, op aanraden van de echtelijke reisleidster, 'natuurlijk' ook Haye-on-Wye, gelegen op de grens van Wales en Herefordshire; een schier uit tweedehands-boekhandels en -boekhandeltjes opgetrokken stadje (met zelfs één volledig en uitsluitend aan poëzie gewijde zaak).

Vanuit der handelaren optiek bezien is enig verzet tegen e-lezen wel begrijpelijk. Waarom je dan alleen niet met een Kindle zou mogen lezen, vat ik echter niet. Of is 'Kindle' in deze contreien al via antonomasia tot soortnaam geworden? Lijkt me een mooie opdracht voor een reclamebureau om daar dan namens een concurrent tegenin te proberen te gaan; maar dat terzijde.

Ter zijde van wat? Hoe dat ook zij: wegens het gegeven dat de boeken thuis het uitzicht door de ramen dreigen te gaan belemmeren (dit is een hyperbool, by the way) heb ik in Haye niet één boek gekocht, zelfs niet dat schattige miniatuuruitgaafje van Miltons Paradise Lost.

Geen opmerkingen: